Inele

Mainile vorbesc. Inelele sunt semnele de exclamare ale discursului tau.

Cu marime reglabila sau fixa, din argint sau placate cu aur sau rodiu, inelele Roxanne's au design spectaculos si rafinat, pot fi purtate in orice moment al zilei si arata pur si simplu fantastic!

filtre
Inel de logodna Argint 925 Classic Floral CZ Diamond
Inel de logodna Argint 925 Classic Floral CZ Diamond
99,00 RON
49,50 RON
"Cauta sa fii o piatra nestemata, de mana de maestru in inel asezata.”

Carmen Sylva

Din gama variata de accesorii pe care le poti alege pentru colectia ta pretioasa, nu trebuie sa lipseasca nici diversele modele de inele dama. Indiferent de materialul din care alegi sa fie acestea confectionate si de pietrele pretioase cu care vrei sa fie decorate, toate aceste bijuterii iti vor oferi un plus de eleganta feminina de care ai nevoie. Pentru o doza de unicitate ai la dispozitie numeroase inele handmade realizate cu atentie si iubire chiar in colectia Roxanne’s.

Cum au aparut primele inele handmade?

Inelul a fost considerat dintotdeauna cea mai populara bijuterie. Pe langa faptul ca acest accesoriu are o semnificatie aparte, are in spate si o istorie interesanta. S-a spus ca este "articolul de bijuterii in jurul caruia se invart traditia, antichitatea, utilitatea si semnificatia simbolica". Forma acestei piese de bijuterie se considera, dupa unele pareri, ca se inspira din cea a soarelui si a lunii, iar dupa altele, ca nu face decat sa urmeze forma degetului.

Nimeni nu poate spune cu certitudine care este originea inelului si care legenda este cea mai aproape de adevar. Dar una dintre cele mai vechi legende plaseaza originea inelului in Egiptul antic. Forma sa rotunda a fost perceputa de egipteni ca un simbol al eternitatii, pentru ca cercul nu are nici inceput si nici sfarsit. In acele vremuri, inelele erau confectionate din fire de iarba impletite cu papirus, materiale ce nu ofereau o rezistenta si o durata mare de viata obiectelor. Astfel, firele de iarba au fost inlocuite in timp cu materiale mai rezistente, cu lana, os sau matase, iar de aici a aparut si diversitatea de modele inele de care se vorbeste in istorie si care treptat s-a dezvoltat tot mai mult.

Legenda primelor modele de inele

Legenda spune ca inelul provine din mitologia greaca. Prometeu, pedepsit de Zeus la osanda vesnica pentru ca a dezvaluit oamenilor secretul focului, a fost eliberat de Hercule. Zeus nu l-a lasat insa pe Prometeu sa scape oricum, ci l-a obligat sa poarte pe deget un inel din fier care incorpora o bucata de roca, semn ca niciodata nu va fi pe deplin eliberat.

Portul acestor inele handmade a fost preluat de greci si apoi si de romani, fiind purtate de toata lumea, indiferent de clasele sociale. Inelele din metal au aparut prima data la romani. Existau si anumite reguli in modul in care erau purtate. Semnele simple si inelele de bronz erau purtate pe ambele maini dar inelele cu pietre erau considerate efeminate daca erau purtate pe mana dreapta. Romanii bogati aveau inele care se potriveau anotimpurilor, cu modele subtiri pentru vara si impozante pentru iarna. Annulus natalitus au fost "inelele de nastere romane", purtate doar pentru a celebra ziua de nastere. De asemenea, traditia cerea capului unei gospodarii romane sa poarte un inel cu o mica cheie atasata, acesta fiind un simbol al autoritatii sale asupra casei. La mijlocul primului secol, se purta o cantitate extravaganta de bijuterii, inelele purtandu-se pe fiecare deget, cu dimensiuni diferite pentru fiecare. Expertii sustin ca inelele folosite pentru a stampila documente si bunuri importante erau detinute de elita societatii romane.

In secolul al XVII-lea, in Anglia si in Franta, inelul de nunta era confectionat din argint inscriptionat pe dinauntru sau pe dinafara cu versuri care promiteau iubire eterna. Inelul nu a fost, insa, privit de toata lumea ca un simbol al iubirii. Aceasta bijuterie a fost folosita de unii pentru a scapa de dusmani. Cu cele mai bine alese modele inele, proprietarul putea ascunde in interiorul lui chiar si otrava. Primul care s-a folosit de aceasta metoda pentru a-si indeparta dusmanii a fost faimosul orator Demostene. Metoda a fost preluata si de Cesare Borgia care purta un inel cu doua capete de leu, in ai caror dinti se afla otrava. Astfel, printr-o simpla strangere de mana, Cesare Borgia presa inelul in palma dusmanului, eliberand otrava.

Inele femei: Legamantul

Obiceiul daruirii inelului de logodna incepe in perioada Egiptului Antic. Acesta se purta pe degetul inelar de la mana stanga, deoarece egiptenii credeau ca in el exista o vena ce merge direct la inima. De la greci, obiceiul a trecut la romani, cei care au denumit aceasta vena, "vena amoris". Si asa a ramas pana azi. Initial, inelul de logodna era oferit ca semn al uniunii financiare, semn ca barbatul putea intretine femeia din punct de vedere financiar, oferind inelul impreuna cu niste monede de aur pentru a consolida aceasta dovada. Astfel, aceste inele dama au ajuns in zilele noastre sa fie doar un semn al legamantului, chiar daca scopul oferirii inelelor de logdna era altul in vremurile indepartate.

Alege o bijuterie handmade care sa te faca sa te simti unica! Dupa mii de ani in care moda si stilurile s-au schimbat, si tipurile de inele femei sunt in prezent nenumarate. Inelele pot avea o functie simbolica, sociala sau pur si simplu estetica, dar ele sunt intotdeauna o reflectare a timpului lor si spun multe despre cea care le poarta. Simte-te speciala si poarta inele handmade!

Odata ce vei alege si vei purta un inel Roxanne’s, te vei simti diferita, distinsa si vei atrage, cu siguranta, admiratia celor din jur!