Affordable Luxury for Sparkling Moments
TELEFON: 0749 22 88 55 | L-D 10.00-22.00

Alfaberge

Alfaberge

"Faberge a devenit unul dintre brandurile de lux cu recunoastere internationala, sustinut de Curtea Regala a Rusiei si de calitatea deosebita a lucrarilor sale." - Tatiana Faberge (nepoata)

La sfarsitul secolului al XIX- lea, Tarul Alexander al III-lea doreste sa ofere sotiei sale Maria Feodorovna, cu ocazia sarbatorii Pastelui, un cadou special creat pentru ea, cerand in acest scop sprijinul unui renumit bijutier din Sankt Petersburg, Peter Carl Faberge. Asa ia nastere primul ou de Paste "imperial". Tarina a fost incantata de opera lui Faberge, astfel incat, ouale create de artist devin o traditie, bijutierul prezentand de atunci, un model nou in fiecare an, cu prilejul sarbatorii pascale.

Odata cu abdicarea Tarului Nicholas al II- lea in urma revolutiei ruse din 1917 (fiul lui Alexander), guvernul rus a pus stapanire pe fabrica de bijuterii a lui Carl Faberge si a confiscat totul, de la cladiri la diamante, de la stocurile de oua Faberge la lucrari de design si schite. Destramarea URSS, i-a permis fostului general rus Nikolai Shaidullin sa cumpere in 1992 fabrica Alfaberge din Sankt Petersburg. Cu aceasta ocazie, noul proprietar intra in posesia a 80 de schite originale (validate de catre expertul Valentine Skurlov atasat la Ministerul Culturii din Moscova si evaluator la Christies). Alfaberge devine astfel singura fabrica din lume capabila sa produca oua Faberge dupa designul autentic.

Pe langa creatiile originale ale lui Peter Carl Faberge, fabrica ruseasca produce in prezent si propriile creatii exclusiviste, obtinand premiul "Europe Gold Award" pentru bijuteriile de inalta calitate la "International Quality Convention" din Germania.

16 Articol(e)

Seteaza descrescator
pe pagina

Tabel  Lista 

16 Articol(e)

Seteaza descrescator
pe pagina

Tabel  Lista