Celebram femeia

Celebram femeia

Ziua Internationala a Femeii se apropie si, credem ca este momentul sa sarbatorim femeia si toate realizarile ei. Mai ales ca, prin natura produselor noastre, ne adresam in special femeii si, de ce nu, promovam conceptul de "Girl Power".

 

 


Ne uitam in urma la toate femeile mari care au facut istorie si care au deschis calea pentru a face posibil ca astazi femeile sa fie puternice si independente.

Si, pentru ca “femeia este cea mai frumoasa jumatate a lumii” (Ricardo Jorge Calbollero), ziua de 8 Martie este recunoscuta pe intreg Mapamondul ca Sarbatoarea Internationala a Femeii. 

In acesta zi, ea este in centrul atentiei tuturor mai mult decat oricand.

 

 


Ziua Femeii, Ziua Mamei, se serbeaza inca de pe vremea grecilor antici. In fiecare primavara, ei o serbau pe Rhea, mama tuturor zeilor.

Mai tarziu, in Anglia anilor 1800, a fost mentionata “Duminca mamei”, serbata in a patra duminica de la inceperea Postului Pastelui.

 

 

In anul 1909, la 28 februarie, in Statele Unite, s-a serbat la nivel national Femeia, in urma unei initiative a Partidului Socialist American. Initiativa a fost preluata in 1910 si in Europa, in cadrul Internationalei Socialiste reunite la Copenhaga. Prima zi s-a tinut la 19 mai 1911 in Germania, Austria, Danemarca si in alte cateva tari europene. Data a fost aleasa de femeile germane pentru ca, la aceeasi data, in 1848, regele Prusiei a trebuit sa faca fata unei revolte armate si a promis ca va face o serie de reforme, inclusiv introducerea votului pentru femei.

 

 

Mai tarziu, se naste si ziua de 8 Martie cu prilejul grevei muncitoarelor din Sankt Petersburg. Ziua femeii a fost recunoscuta ca sarbatoare internationala in 1977, cand a fost proclamata de Adunarea Generala a ONU, devenind o traditie in majoritatea tarilor din Europa si in SUA.

 

 

Orice femeie asteapta cu nerabdare aceasta zi in care isi doreste sa fie rasfatata  de iubit, sot, de copii. Asadar, nu ezita sa iti impartasesti iubirea fata de mama, iubita, sotie… si aplica mereu sloganul nostru: “Cu fiecare cadou, daruieste o parte din inima ta!” Pe roxannes.ro, vei gasi nenumarate cadouri pentru femei care sa transforme aceasta zi in una de neuitat!

 

 

La multi ani, doamnelor!

 

 

Taguri: